Keväinen, vihreä tankoparsanippu puhutteli minua tänään vihanneshyllyssä, niinpä se pääsi ostoskoriin ja lounastarvikkeiksi mukaan. Halusin tehdä savulohesta hieman tavanomaisesta poikkeavan annoksen ja lisätä siihen herkullista tankoparsaa. Päätin kokeilla trendikästä, alunperin havaijilaista ruokaa, Poke Bowlia. Alkuperäisessä ohjeessa käytetään marinoitua kalaa, riisiä ja kasviksia.
Oma versioni Poke Bowlista koostui hieman erilaisista raaka-aineista. Raan kalan sijaan halusin käyttää savulohta. Kulhon pohjalle keitin jasminiriisiä ja sen päälle kokosin muut kulhoainekset. Ohje on suuntaa-antava. Voit hyvin käyttää myös muita raaka-aineita.
Savulohi Poke Bowl -ohje
(ohje on kahdelle)
Tee ensin kastike:
1/2 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 rkl tummaa balsamicoa (Aceto Balsamico di Modena)
1 limen mehu
2 rkl soijaa
2 tl hunajaa
1/2 punainen chili
1/2 suippopaprika
1 valkosipulin kynsi puristettuna
hieman raastettua inkivääriä
ripaus himalajan suolaa
Kulhoon:
1. Keitä 2 dl jasmiiniriisiä suolalla maustetussa vedessä 10 min tai ohjeen mukaan.
2. Kuori tankoparsat ja leikkaa kova tyvi pois ja laita kiehumaan suolalla maustettuun veteen noin 4 min.
3. Revi tai leikkaa parsakaalin kukinnot ja kiehauta kattilassa noin 4 min suolalla maustetussa vedessä.
Sillä aikaa kun riisi, tankoparsa ja parsakaali kiehuvat, pilko muut ainekset reilun kokoisiksi paloiksi.
1 avokado
1/2 kurkku
6 viipaletta suippopaprikaa
(punasipulia)
Valuta riisit, tankoparsat ja parsakaali hyvin. Leikkaa tankoparsan varret noin 1 cm pituisiksi paloiksi, mutta jätä kukinnot kokonaisiksi.
Kokoa kaikki ainekset reilun kokoisiin syviin kulhoihin. Jaa keitetty jasmiiniriisi pohjalle ja laita riisin päälle isot palat savulohta. Lisää pilkotut kasvikset kulhoon ja kourallinen rucolan versoja. Voit käyttää myös muita yrttejä koristelussa.
Lopuksi lisätään kulhoon kastike, maun mukaan teriyakikastiketta ja kurpitsansiemeniä koristeeksi.
Maukas ja terveellinen Poke Bowl on valmis - Hyvää ruokahalua!
Jos kokeilit reseptiä, olisi kiva kuulla kommentteja.
Mari
Kommentit
Lähetä kommentti
Otan ilomielin vastaan kommentteja, kysymyksiä ja ajatuksia.