Siirry pääsisältöön

Poke bowl savulohesta

Keväinen, vihreä tankoparsanippu puhutteli minua tänään vihanneshyllyssä, niinpä se pääsi ostoskoriin ja lounastarvikkeiksi mukaan. Halusin tehdä savulohesta hieman tavanomaisesta poikkeavan annoksen ja lisätä siihen herkullista tankoparsaa. Päätin kokeilla trendikästä, alunperin havaijilaista ruokaa, Poke Bowlia. Alkuperäisessä ohjeessa käytetään marinoitua kalaa, riisiä ja kasviksia.

Oma versioni Poke Bowlista koostui hieman erilaisista raaka-aineista. Raan kalan sijaan halusin käyttää savulohta. Kulhon pohjalle keitin jasminiriisiä ja sen päälle kokosin muut kulhoainekset. Ohje on suuntaa-antava. Voit hyvin käyttää myös muita raaka-aineita.


  
Savulohi Poke Bowl -ohje  
(ohje on kahdelle)
 
Tee ensin kastike:
 
1/2 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 rkl tummaa balsamicoa (Aceto Balsamico di Modena)
1 limen mehu
2 rkl soijaa
2 tl hunajaa
1/2 punainen chili
1/2 suippopaprika
1 valkosipulin kynsi puristettuna
hieman raastettua inkivääriä
ripaus himalajan suolaa
 
Kulhoon:
 
1. Keitä 2 dl jasmiiniriisiä suolalla maustetussa vedessä 10 min tai ohjeen mukaan.
 
2. Kuori tankoparsat ja leikkaa kova tyvi pois ja laita kiehumaan suolalla maustettuun veteen noin 4 min.
 
3. Revi tai leikkaa parsakaalin kukinnot ja kiehauta kattilassa noin 4 min suolalla maustetussa vedessä.
 
Sillä aikaa kun riisi, tankoparsa ja parsakaali kiehuvat, pilko muut ainekset reilun kokoisiksi paloiksi.
 
1 avokado
1/2 kurkku
6 viipaletta suippopaprikaa 
(punasipulia)
 
Valuta riisit, tankoparsat ja parsakaali hyvin. Leikkaa tankoparsan varret noin 1 cm pituisiksi paloiksi, mutta jätä kukinnot kokonaisiksi.


 
 Kokoa kaikki ainekset reilun kokoisiin syviin kulhoihin. Jaa keitetty jasmiiniriisi pohjalle ja laita riisin päälle isot palat savulohta. Lisää pilkotut kasvikset kulhoon ja kourallinen rucolan versoja. Voit käyttää myös muita yrttejä koristelussa.
 
Lopuksi lisätään kulhoon kastike, maun mukaan teriyakikastiketta ja kurpitsansiemeniä koristeeksi.
 
 

Maukas ja terveellinen Poke Bowl on valmis - Hyvää ruokahalua!
 
Jos kokeilit reseptiä, olisi kiva kuulla kommentteja.
 
Mari
 
 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeä karkkineule

Vaatekaappini värikirjo on melko suppea: mustaa, harmaata, valkoista. Muutama väripilkku sieltä sentään löytyy ja mieluisampia ovat keväällä neulomani neulepuserot. Puseroiden idea lähti houkuttelevan pehmeistä ja ihanan värisistä langoista. Lankana on Dropsin  Brushed Alpaca Silk Drops design   -lanka. Puseron kappaleet ovat suorat ja neule syntyi nopeasti isoilla puikoilla. Tämän neuleen osaa aloittelijankin toteuttaa itselleen syksyksi. Neule lämmittää juuri sopivasti, eikä ole liian paksu. Näistä tuli niin kivat neuleet, että keväällä vaalenpunainen ja fuksianpunainen  neule oli minulla melkein vuorotellen päällä mustan nahkahameen kanssa. Tiesitkö muuten, että Adlibriksestä  voit tilata lankaa samalla kuin tilaa kirjoja. Neuleen langat on tilattu sieltä. M kokoiseen neuleeseen meni 5 kerää ja mikä hienoa, niin yhden neuleen hinnaksi tuli kokonaista 10 €, voitko uskoa? Pidän kovasti hieman lyhyemmistä hihoista, jos haluat pidemmän puseron ja pidemmät hihat, niin tilaa yksi

Helppo pataleipä

Pataleipä on saanut nimensä siitä, että se paistetaan kypsäksi valurauta- tai keraamisessa padassa. Rapeakuorinen ja sisältä kuohkea pataleipä valmistuu vaivaamatta ja ilman rasvaa ja siksi vasta-alkajakin onnistuu tämän leivän leipomisessa, helpommaksi ja yksinkertaisemmaksi leivän leipominen ei tule. Nostatusaika on pitkä, joten leivän valmistus kannattaa aloittaa jo edellisenä päivänä.  Herkullisen maun salaisuus piilee pitkässä kohotusajassa. Padassa valmistuva leipä on rapea, kuohkea ja ihanan mehevä. Taikinan pohjaan voit käyttää vettä tai juuresmehua ja rouheutta leipään saat pähkinöistä, siemenistä, kuivahedelmistä tai vaikka oliiveista ja jauhoja voit vaihdella mielesi mukaan. Säilyttääksesi leivässä kuohkean rakenteen, älä vaivaa taikinaa lainkaan, silloin taikinan ilmakuplat eivät rikkoonnu ja herkutteluhetki on taattu. Tämä ohje on mukaeltu Sikke Sumarin NamiNamaste -keittokirjasta. Pataleipä Ainekset 5 dl vehnäjauhoja 2 dl kokojyväjauhoja (vaihtele

Neulekämmekkäät

Tässä nopea neulevinkki huhtikuun lopun räntä- ja lumisateisiin, vaikka varmasti odotatkin lämmintä kevättä ja auringon paistetta. Olen sitä mieltä, että voitaisiin jo heittää näille kylmille keleille hyvästit. No, kyllä kesä kohta tulee ryminällä kun ilmat alkavat lämpiämään vapun jälkeen. Minulla on vanha villatakki, jota käytän kevättakkina, mutta siinä on 2/3 hihat ja ranteet palelevat, jos alla on kevyt pusero. Niinpä ajattelin neuloa irralliset jatkeet ranteiden suojaksi. Sellaisia sormellisia kynsikkäitä en halunnut, joten minun tarpeeseeni kämmekkäät voisivat olla paremmat. Kämmekkäitä voisi myös käyttää sormikkaiden päällä lisälämmittiminä. Lankakorista löytyi villatakin väriin sopivaa  Novita Nalle lankaa.   Näiden neulominen on superhelppoa ja ne valmistuivat nopeasti. Luo langalla 44 aloitussilmukkaa ja jaa kullekin puikolle 11 s. Neulo resoriin 1 oikein 1 nurin noin 1 cm (tai kiertäen oikea silmukka = ota oikea silmukka takareunasta, niin saat hieman eri