Teetkö sinä tomaattikastikkeen itse?
Toiset keittävät tomaattikastiketta pitkään ja toisten mielestä sitä ei missään nimessä saa keittää. Minä suosin tomaattikastikkeen keittämistä, koska siihen tulee pehmeämpi, pyöreämpi maku. Lisään tomaattikastikkeeseen yleensä valkosipulia, suolaa, basilikaa ja mustapippuria myllystä sekä tasaisen teelusikallisen ruokosokeria. Punaviinietikkaa kannattaa myös kokeilla kastikkeeseen. Keitän kastiketta sen aikaa pienellä lämmöllä, kun teen taikinan ja pilkon täytteet. Laita marinoitumaan myös punasipulit täytteeseen (kts. alla ohje).
Toiset keittävät tomaattikastiketta pitkään ja toisten mielestä sitä ei missään nimessä saa keittää. Minä suosin tomaattikastikkeen keittämistä, koska siihen tulee pehmeämpi, pyöreämpi maku. Lisään tomaattikastikkeeseen yleensä valkosipulia, suolaa, basilikaa ja mustapippuria myllystä sekä tasaisen teelusikallisen ruokosokeria. Punaviinietikkaa kannattaa myös kokeilla kastikkeeseen. Keitän kastiketta sen aikaa pienellä lämmöllä, kun teen taikinan ja pilkon täytteet. Laita marinoitumaan myös punasipulit täytteeseen (kts. alla ohje).
Ensimmäiseen grillipizzakokeiluun tein normaalin pizzataikinan, josta
tuli neljä pientä pizzaa. Tiesitkö, että pizzataikinaa voi nostattaa
jääkaapin vihanneslokerossa muutamia päiviä (kylmänostatus) tai taikinasta voi pakastaa palleroita myöhempää käyttöä varten. Jos pizzahimo
yllättää useampana päivänä, niin taikina löytyy jo valmiina. Ota
taikina esille pari tuntia ennen valmistusta.
Pizzataikina:
3 dl vettä
4 dl täysjyväspelttijauhoa tai
durumvehnää
1/2 tl merisuolaa
1/2 pussia kuivahiivaa
1 rkl oliiviöljyä
Ota suuri kulho ja mittaa siihen kädenlämpöinen vesi. Liuota hiiva ja suola
veteen. Sekoita puolet jauhoista nesteeseen (teen tämän vaiheen vispilällä).
Ota sen jälkeen kädet avuksi ja vaivaa taikinaa hyvin lisäämällä loput
vehnäjauhot vähitellen. Vaivaa seitsemän minuuttia. Lisää öljy ja vaivaa vielä
kolme minuuttia, kunnes taikina irtoaa kulhon reunalta ja on tasaisen
pehmeää. Tämän vaiheen voi tehdä hyvin myös leivinpöydällä. Jos taikina on liian löysää, voit lisätä siihen hieman jauhoja leivontavaiheessa. Jätä taikina nousemaan puoleksi tunniksi.
Kun taikina on kohonnut, laita grilli lämpenemään ja leivo pizzapohjat sillä aikaa. Jaa taikina neljään osaan ja taputtele ja venyttele taikina sopivan kokoiseksi liuskoiksi jauhoja apuna käyttäen. Paisto ja käsittely sujuu helpommin, kun teet pizzoista tavallista pienempiä.
Täytteet:
Kaikkien pizzojen pohjalle tomaattikastiketta ja pinnalle mozzarella revittynä.
Kaikkien pizzojen pohjalle tomaattikastiketta ja pinnalle mozzarella revittynä.
1 pizza: ilmakuivattua kinkkua, päärynää
ja yrttejä ja rucolaa.
2 pizza: lohta, päärynää ja marinoitua punasipulia3 pizza: ilmakuivattua kinkkua, päärynää, avokadoa, marinoitua punasipulia (leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi, kaada päälle 2 rkl valkoviinietikkaa, 2 rkl oliiviöljyä,1 tl hunajaa ja ripaus suolaa ja mustapippuria ja anna marinoitua jääkaapissa tunti tai seuraavaan päivään).
Kommentit
Lähetä kommentti
Otan ilomielin vastaan kommentteja, kysymyksiä ja ajatuksia.